10.2.2010

Kebab

Ikinä en ole kebabia maistanut ennen viime lauantaita kun veli sitä teki. Tänään tein sit ekaa kertaa ite. Ja onnistui :)
Tässä ohje jos joku haluaa tehdä:

2kg naudan paistijauhelihaa (meillä oli 1,8kg kun pitkän matikan lukija ei osannut laskea ;) )
1pss (90g) Aromat mauste suola
0.5dl mustapippuria
vahvaa folioa (paketissa lukee vahva folio)




Sit tärkeä vaihe. Jauhelihaa puristellaan käsissä niin että rakenne rikkoutuu. Siis ihan sellasta tahnamaista pitää tulla.
Lopuksi lisätään mausteet ja puristellaan vielä lisää.




Sitten otetaan folioa ja laitetaan massa siihen ja tehdään murkeen muotoon mutta todella tiivis pötkylä. Ja kääritään folioon pari kierrosta pitkittäin ja poikittain.
Uuniin 100astetta ja reilu 4h (ite pidettiin 4h 20min) ja käänsin peltiä kypsennyksen puolessa välissä.







Otetaan uunista ja poistetaan folio. Pötkylä nostetaan uudelle puhtaalle paperille ja laitetaan takasin uuniin (n.225 astetta ja grillivastus) Tämän vaiheen voi jättää pois mutta tulee parempaa jos tekee :)




Sitten vaan leikataan terävällä (fileointi)veitsellä ohkasia lastuja ja nautitaan vaikka ranskalaisten tai riisin kera. Sekä salaatin ja kastikkeen jonka ohje tämän blogin lopussa.






Kastike:
3prk bulgaria jugurttia eli tyttöjugurttia
1rkl basilikaa
1 lime puristettuna
vähä mustapippuria
vähä suolaa
valkosipulia maun mukaan (ite laitoin 3tl purkista)

5 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Maisu, tätä täytyy tehdä!
Kiitos ohjeesta.
Muuten, etkö sinä syönyt Istanbulissa Kebabia??? Vuosi oli 1989! Vai muistanko ihan väärin?

-Maisu- kirjoitti...

En syönyt.
Tuosta määrästä tulee tosi iso satsi mutta loput pienissä erissä pakastimeen ja niitä voi sit käyttää esim. risotossa, kastikkeissa, pita-leivissä jne.

Tuota jugurttikastikettakin voi käyttää ihan salaatin kastikkeena :)

Terttumarja kirjoitti...

Maisu, muistan vaan syöneeni siellä Kebabia, no taisit olla silloin siinä ihanassa makeismyymälässä:)
Voi niitä aikoja!

Leena kirjoitti...

Aika seikkaperäisesti kerrottu.
pakko onnistua.
vois kokeillakin...on sitä kaikenlaista syöty muutakin.
pitää vaan olla ajoissa asialla ettei ehdi tulla nälkä.
sanoopi Äiti

Kirlah kirjoitti...

Jaa, en ole minäkään koskaan tehnyt, mutta niin oli hyvän tuntuinen ohje, että pakko kokeilla itsekin, ja tuo kastike kuulosti hyvältä.
Tuo tiiviys ja tahnamainen taikina ovat ilmeisesti ne, jotka erottavat tämän jauhelihamurekkeesta.