21.12.2009

Erilainen joulu




Tämän vuoden joulun viettomme poikkeaa aika lailla edellisvuosista.
Mä oon töissä tiistaista sunnuntaihin n.7-17 välillä. Ensimmäistä kertaa ikinä jouluna töissä.
Päätin heti kun sain tietää että olen joulun töissä että en tee omaa joulua ja koska se kävi Jannelle ni hyvä hyvä.
Nyt meillä muistuttaa jouluntulosta vaan puhallettu pieni joulukuusi, ulko-ovessa joulukoriste ja muutama jouluinen magneetti jääkaapin ovessa, hyasintti joka on jo kuolemassa. Piparkakkutalon rippeet heitin roskiin kun se oli saanut päälleen pölyä ja kissankarvoja.
Yhtään joululauluakaan ei ole vielä kuunneltu.
Just tein listaa mitä kaupasta pitää ostaa.
Moni varmaan pyörtyy kun lukee että aattona meillä syödään kaupan pakaste Grandiosa pizzaa.
Janne menee aattona mummilleen syömään ja tullaan samoihin aikoihin sieltä kotiin ja minä en raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ruokaa tehdä. Ja kun edes jouluruoista tykkää. Päädyttiin sit pizzaan :) Ekaks piti olla ite tehtyä (keskiviikkona oltas jo tehty) mutta helpotettiin hieman ;)
Muita ruokia jouluksi on ite tehdyt hampurilaiset ja tortillat. Nam!
Niin ja suklaataa :)
Joulutorttutaikinaa pitää tänään ostaa kun ne on Jannen lemppareita.

Voi kyllä olla että itku vielä tulee.

Lahjoja en ole kenellekään ostanut paitsi äidille ja Tapiolle. Mulle on kuulemma paketti postissa jota kohta lähden hakemaan. Enkä yhtään joulukorttia edes nettikorttia lähettänyt. Enkä ole toivottanut kenellekään hyvää joulua. Ehkä sen vois tehdä, töissä varmaankin pitää.

Jukka Takalon sanoja lainatakseni:


On oravan joulu, oravan joulu
tänä vuonna pienimuotoinen
on oravan joulu, oravan joulu
alla taivaan tähtikirkkauden


( http://www.youtube.com/watch?v=Xl3sZb2g-wI&feature=related )

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Minä olen työurallani ollut enemmän jouluja töissä kuin vapaalla :) Joka vuosi on joulu tullut, vaikka en kotioloissa edes koristele enää millään tavalla. Minusta parasta joulun pitkissä pyhissä on se, kun käymme koiran kanssa kävelyllä ja lumi narskuu kenkien alla, tullaan kotiin posket punaisina ja syödään rauhassa. Ei ole kiire minnekään, ei tarvitse tehdä mitään mitä ei halua tehdä ja voi vain olla möllöttää tyytyväisenä.
Jouluna tosin tulee mietittyä enemmän niitä, joilla ei ole ketään. Naamakirjaan laitoin sen Mustan Lampaan linkin, koska arvostan sellaista työtä ihan valtavan paljon.
Ymmärrän kyllä, jos tulee haikea mieli ja itku.

pau kirjoitti...

Iän myötä joulu tuntuu aina vaan mukavammalle, kun en odota mitään erityistä. Rauhaisa oleminen riittää. Itse en ole ollut jouluisin työssä. Ehkä parhaiten on mielessä se joulu, kun vein miestäni jouluaamuna keskussairaalaan. Huomasin, että moni ihminen on työssä silloinkin, myös jouluna sairastetaan - muuallakin kuin meillä. Joulua voi viettää monin tavoin. Sydämessä se joulu on, ja "sydämeeni joulun teen" joka joulu.
Paras lahja annettiin jo pari tuhatta vuotta sitten, joten saamme vain valmiista juhlasta nauttia :)