21.5.2012

Pyöräily

Pyöräily on kivaa silloin kun ei ole vastatuuli.
Kun lähden kotoa pyöräilemään siis ihan pyörälenkille otan kotoa mukaan vesipullon. Tavallisille kauppareissuille en ota ellei kyseessä ole pidempi kauppamatka.
Kotoa kun lähden menen pyöräkellariin ja laitan vesipullon pyörän runkotelineeseen kiinni. Avaan pyörän lukon ja "letkun" jossa on kiinni myös kypärä. Laitan "letkun" pyörälaukkuun ja suljen sen. Laitan kypärän päähäni. Tarkistan matkamittarista että olen nollannut sen. Laitan kukkaro/avain/kännykkäpussin satulalaukkuun paitsi jos mulla on takki niin sitten laitan sen taskuun. Otan pyörän pois paikaltaan käytävälle ja tarkistan että kumeissa on ilmaa. Talutan pyörän pois varastosta ja lähden pyöräilemään.
Jos olen kauppaan menossa jätän pyöräni pyörätelineeseen tai sellaiseen paikkaan että sen saa "letkulla" kiinni. Laitan pyörän telineeseen. Otan mittarin irti. Otan kypärän pois. Otan satulalaukusta/taskusta avaimet ja laitan pyörän lukkoon ja köytän etupyörän "letkulla" kiinni telineeseen/kaiteeseen tms. Laitan myös kypärän kiinni letkuun ja kypärän soljella vielä pyörän runkoon kiinni ettei kypärä pyöri maassa. Jos vesipullo on mukana jätän sen pyörään kiinni. Vähän kyllä mietityttää tuo koska kuka tahansa voi siitä juoda tai sylkästä sinne tai en edes halua tietää mitä kaikkea sinne voidaan laittaa.
Kaupasta tullessa laitan ostokset pyörälaukkuun. Avaan pyörän lukon ja poistan letkun pyöränrenkaan ja telineen/kaiteen välistä. Laitan letkun pyörälaukkuun. Laitan kypärän päähän. Mittari paikalleen. Kukkaro satulalaukkuun.
Poljen kotiin.
Kotona vien pyörän pyöräkellariin erittäin jyrkkää liuskaa pitkin jossa olen kerran lentänyt selälleen ja pyörä tuli päälleni. Liuskalla oli soraa joka vei jalat alta. Sattui.
Pyörä kellarissa otan ostokset pois pyörälaukusta. Laitan pyörän lukkoon ja letkulla kiinni seinään ja kypärä taas letkuun kiinni. Tarkistan mittarin lukeman että pääsen kirjaamaan tuloksen tänne KILOMETRIKISA Nollaan mittarin, vaikkaikin tarkistan aina ennen pyöräilyreissua että mittari on nollattu. Otan vesipullon mukaani. Suljen pyöräkellarin oven ja menen kotiin.
Ja taas sama uudelleen seuraavalla pyöräreissulla.

Kuvissa on myös Jannen kypärä ja tuossa vaiheessa en kiinnittänyt kypärää runkoon kiinni mutta nyt siis kiinnitän, myöskään juomatelinettä/pulloa ei vielä ole (kuvat ekalta, vuoden takaiselta pyöräreissulta uudella pyörällä)


4 kommenttia:

Sannis kirjoitti...

Hieno fillari sulla! Jotenkin niin iskee toi valkoinen :)

-Maisu- kirjoitti...

Joo onhan se hieno ja hyvä ajaa :) Nykyään kypärä on musta eikä tuo punanen nii sopii vielä paremmin väreihin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siis tosi kova homma, kun menet kauppaan...kävellen olisi nopeempaa, mutta kantaminen ei niin kivaa.
Mutta siinähän on tietenkin aivoille töitä.
Hyviä pyöräilykilometrejä, ja turvallisia ennenkaikkea...
ja vaikka olisit oikeassa, niin kannattaa väistää autoja, ne voittaa kuitenkin, siis sulle vaan käy huonosti.

-Maisu- kirjoitti...

Joo oli se ennen helppoa mutta nyt on varkaita enemmän kun ennen. Lähikauppaan meen aina kävellen :)