24.8.2012

Kotona taas

Reissu tehty.
Maanantai aamuna siis lähdin junalla kohti Pietarsaarta. Perillä olin iltapäivällä, juna oli jopa aikataulussa.
Pännäisten asemalla tehtiin remonttia, oikeen alikulkutunneli tulossa pienelle, mutta todella suositulle asemalle.


Maanantai iltana käytiin iltatorilla mutta ei sieltä mitään löytynyt. Äiti ja Tapio vaan näki tuttuja tuon tuosta. Pieni kaupunki kun on jossa kaikki tuntee toisensa, tuntuu oudolta näin helsinkiläisenä :)

Tiistai aamuna heräsin äidin hääräämiseen. Leipoi mustikkapiirakkaa (nam) ja banaanikakkua (ei niin nam), molempia oikeen kaksin kappalein.
Tapasin vanhan luokkakaverin Kokkolan ammattikoulun ajoilta, käytiin kahvilassa ja kirppareilla. Sain syöttää 8kk ikäsen vauvan. Suloinen hymytyttö, kamera oli mukana mutta kuvaaminen unohtui.
Illalla haettiin pizzat, nam nam.

Keskiviikko aamuna lähdettiin sukulaiskierrokselle. Aulis setä Ylistarossa oli ensimmäinen vierailun kohde. Siellä tuli muisteltua mummolassa vietettyä lapsuutta, on se vaan ollut ihanaa aikaa se.





Auliksen luota lähdimme käymään kirkolla mumman ja paapan haudalla. Ja sieltä Rosinan ja hänen miehensä luokse. Oli kiva käydä heidän luona pitkästä aikaa. Vatsa sai taas täytettä.

Rosinan luota suuntasimme Vaasan hautausmaan kautta takasin Pietarsaareen. Mittariin tuli 268km mutta ei edes takapuoli ehtinyt puutua. Meni niin nopeaa reissu. Ja kun pysähteli välillä niin ei tuntunut niin pitkälle.
 
Pietarsaaressa sitten mäkin kautta kotiin :) Uni tuli aika nopeasti illalla.

Torstaina kävin ostamassa junalipun kotimatkalle ja ruokakaupassa kun tein ruoan: kalapastaa. Sekä Halpa-Hallista tuliaispaita (5€) Jannelle.
Sitten kun äiti tuli töistä se sai inspiraation alkaa repimään niiden makkarin tapetteja (mun vanha huone). Siinä meni sitten jokin aika jos toinenkin.



Ehkäpä seuraavalla vierailukerralla siellä on jo uudet tapetit ja huone muutenkin valmis :)

Tänä aamuna lähdin sitten kotiin. Kotona odotti sairauslomalla (flunssa) oleva mies ja kuriton kissa sekä aikamoinen sotku! Nyt pesen kolmatta koneellista pyykkiä (värien mukaan siksi niin paljon).

Kohta taitaa uni tulla, aikaeroväsymystä varmaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos et ihan lähipäivinä satu tulemaan meille, niin sitten taitaa olla tapetit jo seinällä.

Ehkäpä toisen huoneen tapettien repiminen on silloin ajankohtainen, kun tulet taasen.
pitääkin harkita, kun saa ilmaista työvoimaa ;)
Matka meni hyvässä seurassa nopeaa ;) t. äiti

Terttumarja kirjoitti...

Maisu,
sinulla on onnistuneita kuvia. Elämä on.
Mukava että ehdit hieman kiertelemään sukulaisissa ja tutuilla paikoilla, seuraavalla kerralla sitten toiseen vanhaan mummolaan vai?
Äitini, sinun mummosi, syntymästä tulee kohta kuluneeksi yhdeksänkymmentä vuotta.