26.11.2009

Vuokra


Pelolla odotettu kirjekuori tuli tänään: "Yleisen kustannustason nousun vuoksi on yhtiön hallitus päättänyt korottaa vuokraanne 1.2.2010 alkaen.
Kipuraja ylittyi. 711,07€

Kaikki pitävät meitä ihan tyhminä kun maksamme tuota summaa.
Mutta mites me otetaan parinsadantuhannen euron laina (tuolla summalla sais täältä lähiöstä kerrostalo kaksion) kun meidän tulot on mun palkka (käteen jää n.1300/kk) ja Jannella satunnaisia tuloja (n. 0-5000€/vuosi). Niin et vois olla et pankintäti naurais jos mentäs juttusille.

Helsingistä ei olla pois muuttamassa.

Ja eipä se vaikka olis oma asunto tee siitä asumisesta ilmasta. On niitä kuluja siinäkin. Kaiken maailman vastikkeet tjsp. vesimaksut, jätemaksut...
Ja ne ainaiset remonttikulut (veli on kertonut että sellasia on) ja rikki menneet tärkeät jutut kuten lämminvesivarjaaja jne.

Kerrostalossa asuminen vuokralla on helppoa. Vaikkakin kallista.

Tän kun vielä kaikki tajuais ni olis itelläkin helpompaa. Ei me ilolla sitä seittämää sataa joka kuukausi makseta.

Mulla ei ole ikinä ollut mitään lainaa/velkaa. Ei Jannellakaan. Mä en nukkuis öitäni enää ikinä jos olis se satojentuhansien laina maksettavana. Mä kun saan stressiä jo eripituisista matonhapsuista ni voisin olla aika nopsaa pehmustetussa huoneessa lainan takia.

Voidaan me toki muuttaa Hakaniemen sillan alle.
Siellä voi olla vierailla vaan vähän vilu.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olipas tutun näkönen kerrostalo...oon varmaan käynyt joskus.
Veneen alla vois olla tunnelmaa..mut kuokkavieraitakin vois käydä usein...nelijalkaisiakin...parempi maksaa, ja asua lämpösessä. ja tehä töitä sen eteen.
asumismuodon saa kukin valita...annamme vaan vinkkejä...ei niitä remppoja tuu kerrostaloon, kuin jotain tapetointia...ym. pintareppaa...kaikki kuiskin maksaa..tiedän sen.
molemmissa asumismuodois, vuokra-tai oma on hyvät ja huonot puolet...
hihje: leikkaa ne matonhapsut ihan lyhyiksi niin stressi poistuu siltä osin :) t. äiti

Anonyymi kirjoitti...

Tuttua asiaa.
Ei maalla ikänsä asuneet tiedä Helsingin hintatasoa, eikä ne tiedä sitäkään, että Suomen väestöstä yli puolet asuu kerrostaloissa...
Luulevat, että kaikilla on mahdollisuus hankkia se OMA talo.
Sekö se ihmisen onnelliseksi tekee, kysyn vaan?

Tepa

Anonyymi kirjoitti...

Jos muuttaa omistusasuntoon joka on taloyhtiö niin vastikkeeseen sisältyy jätemaksut ja remonttirahaakin yleensä kerätään vastikkeilla.. Eli vaan se pintaremontointi jää itselle maksettavaksi.