5.5.2011

Meillä sairastetaan


Tiistai iltana ennen nukkumaan menoa alkoi särkeä alaselkää vasemmalta puolelta.
Aamulla olo oli vähän parempi mutta kun pyöräilin töihin ja aina kun tärähti pyöräilessä niin itku meinas tulla.
Töissä meni aamupäivä ihan ok kunnes alkoi vasenta jalkaa särkeä niin että kävely teki tiukkaa ja istuminen myös. Aivan kun jalassa olisi köysi jota vedetään kummastaki päästä.
Vain lattialla selällään makaminen auttoi jonkin verran. Otin töissä 3x 400g buranaa ja ei mitään vaikutusta.
Lähdin sitten lääkäriin. Lääkäri paineli selkää joka sattui. Ja teki muitakin testejä kuten piti kävellä varpaillaan ja kantapäillä.
Kirjoitti tulehduskipulääkettä ja lihasten rentouttavaa lääkettä.
Sain myös viikon saikkua.
Kipu ei ole helpottunu yhtään. Makaaminen sängyssä on tuskaa, istuminen on tuskaa, kävely on tuskaa. Kaikkia noita voi tehdä kivutta n. 10min sitten iskee se kipu joka helpottaa kun esim. jos olen makaamassa nousen ylös.

Sellanen lämmitettävä kaurapussi ei auta vaan oikeestaan pahentaa kipua.


Oliko muuten vähä vahva tuo lihasrentoutuslääke. Se on kolmiolääke ja tulee ottaa ennen nukkumaanmenoa kun väsyttää. Otin lääkkeen ja olin vielä vähä läppärillä sängyssä. Heräsin siihen kun Janne herätti ja käski laittaa koneen pois. Nukuin ekaa kertaa piiiiiitkään aikaan niin sikeästi koko yön heräämättä kertaakaan.

Kissalla on ripuli tai siis maha löysällä. Ja tekee kakat matolle. Viime viikolla oli yhden päivän ripulilla ja tänään toisen kerran. Ikävä vaiva. Muuten se on normaali.

Onneks Janne on kunnossa ni se saa hoivata meitä reppanoita.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

kokeile kylmäpussia, jos sulla ei ole niin pakastehernepussi käy hyvin. laita pyyheliina ensin iholle ettet jäädy ;)

jos ei helpota muutamassa päivässä, nii mee lääkäriin uudestaan.
älä ota myöskään liikaa lääkkeitä. sekin on haitaksi, oikeesti.

Pia kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan: rullaa pitkä mutta ohuehko pyyheliina rullaksi ja kiinnitä se vyötärölle (solmimalla tai esim.nippusiteellä tms.) illalla ennen nukkumaanmenoa. Kun makaat selälläsi, se painaa kohtuullisen pehmeästi selkää ja venyttää samalla, helpottaa kipua.
Leena kirjoittikin jo kylmähoidosta, se on minullakin toiminut paremmin selkäkivuissa. Se turruttaa ja laskee kudosturvotusta, jota lähestulkoon aina syntyy kiputiloissa.
Lämpö taas puolestaan jopa pahentaa oloa.
Silloin kun minulla oli ilkeitä noidannuolia ja lihaskramppeja selässä, auttoi vain selällään oleminen sikiöasennossa. Eli kovalle lattialle maate, polvet lähelle vatsaa ja kädet ristiin polvien alle. Jos kykenee, voi hitaasti keinutella itseään siinä asennossa. Kova lattia toimii hierojana ja asento venyttää jähmettyneitä lihaksia.
Popsi vaan niitä lääkkeitä, pahinta on jos jäykistyy sängyn pohjalle. Pienikin liikkuminen auttaa ja pikkuhiljaa vähän lisää.
Kun minulla oli pahin kramppi, jouduin konttaamaan alussa ennenkuin pääsin jotenkin pystyyn. Kippura-asennossa sain jotenkin maattua kyljelläni sängyssä.
Voimia!!! Olo on ihan varmasti kamala, toivon että vointi kohenee pian! Kissa-pololle myös tervehtymistä toivotellen!

Terttumarja kirjoitti...

Sympatiaa sinne sairastuvalle!
Täälläkin popsitaan antibiootteja ja särkylääkkeitä, lahjakuumavesipullosta on ollut paljon apua myös.
Mutta sairauslomaa en saanut. :))