29.4.2012

Hammaspeikko

Alkuvuodesta päätin että tänä vuonna menen hammaslääkäriin! Mulla on niin järkyttävä hammaslääkäripelko, ei niin sen kivun takia (toki sekin pelottaa ja paljon pelottaakin) mutta se häpeä miten huonot ja rumat (joo on ne nätisti rivissä) hampaat mulla on vaikka olen näinkin nuori.
Mulla on aina ollut huonot hampaat, en syytä muutaku itteäni. Karkki ja mehut ja limsat tekevät tehtävänsä.

Laitoin alkuvuodesta sähköpostia meidän lähellä sijaitsevaan yksityiseen hammaslääkäriasemaan. Kerroin että mulla on pelko sekä huonot hampaat ym. Kysyin haluavatko ottaa haastavan potilaan jonka suussa työtä riittää. Vastaus tuli ja aika varattiin 14.2

14.2 aukesi suu ja tehtiin tarkastus. Olin varautunut kaikkiin, jopa tekohampaisiin. Alku oli lupaava, ylhäällä oikealla kaks ekaa ehjää hammasta!!! Sitten alkoi karu kieli. Eroosio 5, eroosio 5.....
Kun hampaat oli tarkastettu kysyin että mikä on tuomio. Kaks reikää ja monen monta eroosio vauriota. Kiitos PepsiMaxin.
Tarkastuksessa ei tehty toiveestani muuta vaan korjaus aloitettiin seuraavalla kerralla.
Tarkastus maksoi 36.14€ (tuolla oli Kelan suoravelotus, yks syy miksi valitsin tuon paikan)

Tarkastuskäynnin lisäksi kävin tuolla kuusi kertaa. Sinä aikana tehtiin seuraavat toimenpiteet:
6 puudutusta (a´10.16€)
1 pieni täyte
8 yhden pinnan täytettä
4 kahden pinnan täytettä
1 kolmen tai useamman pinnan täyte

Nämä kaikki maksoivat yhteensä 808,04€. Tarkastuskäynnillä hammaslääkäri teki arvion pyynnöstäni paljonko hoito tulee maksamaan, 900€ oli arvio joten onneksi pääsin lähes 100€ halvemmalla.

Hammaslääkäri (nainen) oli tosi hyvä ja jäi ihan hyvä mieli käyntien jälkeen. Kaksi kertaa koko aikana sattui, kahdella viimeisellä kerralla.

Nyt on sitten suu ehjä. Syyskuussa varaan uuden ajan kun hammaslääkäri halusi tehdä jälkitarkastuksen. Ja tästä lähin alan käymään tuolla hammaslääkärissä kaksi kertaa vuodessa että ei tule näin suurta remonttia kerralla.

Koska sinä kävit viimeeksi hammaslääkärissä?¨

Ps. Tässä on huono puoli se että voin juoda nyt viinaa kun ennen yks syy viinattomuuten oli se että joka kerta kun join 3 juomaa tai enemmän 2-4 päivää alahampaita vihloi niin lujaa että taju meinas mennä hampaita pestessä kun eroosio vaivasi. Muut juomat eivät tätä vihlomista aiheuttaneet..
Nyt se mun alamäki alkaa, seuraava postaus on AA-kerhon tapaamisen jälkeen ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi sitten tuli käytyä,kun hammas oli niin kipeä,että oli pakko mennä..Pitäisi tarkastus aika varata,mutta ei ole saanut aikaseksi..pelottaa..en tajua miksi,tiedän,että se ei satu,mutta jotenkin vaan se tunne,kun makaa siinä penkissä, suu täynnä kaikenmaailman vehkeitä ja siitä ei pääse pois jos haluaisi..ja ne äänet..hyi yäk..
Mutta täytynee luvata,ainakin itselleni,että tämän vuoden puolella menen käymään :D

-Kati-