10.4.2012

Viimeinen käyttöpäivä

Eräällä keskustelupalstalla on tasaisin väliajoin, varmaankin kerran viikossa kysymys että voiko syödä tiettyä ruokaa kun päiväys on mennyt. Ja sitten puolet vastaa että söis ja toinen puoli että ei missään nimessä söisi.

Ite kuulun siihen joka ei syö jos päiväys on mennyt. Siis viimeinen käyttöpäivä. Parasta ennen päiväyksellä olevia syön, tosin nekin harkinnan mukaan.

En voi syödä esim. jugurttia jos siinä on eilinen päiväys. Tosin jos en tietäis päiväystä en huomaisi varmaan mitään maussa. Mutta kun tietää niin sen vanhentumisen maistaa. Rasvatton maito ainakin haisee avattuna ollesseen päiväyksen mentyä heti pahalle.

Kaupasta ostan näitä -30% tuotteita jos niissä on vähintään seuraavan päivän päiväys, en samanpäivän tuotetta osta. Yleensä jauhelihaa, pakastimeen menee.

Nyt meillä on ollut paahtoleipäpaketti aika kauan pakastimessa, eihän se siellä miksikään mene mutta "pakastimen maku" siihen tulee.

Lisäksi jos ruokaa jää laitetaan se jääkaappiin tosin kun joku jättää keittokattilan hellalle seuraavaan päivään ja lämmittää taas uudelleen! Apua!


Toinen tällä samaisella keskustelupalstalla oleva kysymys vähän aikaa sitten oli että jätätkö pesukoneen/tiskikoneen päälle jos et ole kotona. Todella moni jätti!!! Mä en ikinä jätä. En.
Tänäänkin meillä oli tiskikone päälä ja oltiin kauppaan lähössä kun toiseksi viimenen valo paloi ja odoteltiin sitten varmaan vartti valonappulaa tuijottaen että koska sammuu.
Monet jätti ruoan uuniin kauppareissun ajaksi :O

Mites, syötkö sinä "vanhaaruokaa", entä jätätkö kodinkoneet päälle?

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

En jätä pesukoneita päälle, pyykkikoneen voin ajastaa niin että se aloittaa pesemisen aamuyöstä ja on valmiina kun herään. Uunin tunnustan jättäneeni päälle, kun siellä on hautumassa joku useamman tunnin kypsyvä pataruoka.

Ruoassa ja ruokatarvikkeissa luotan aisteihini eli katson ja haistan. Hyvin paljon riippuu siitä, mikä tarvike on kyseessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei meilläkään pesukonetta jätetä päälle, mutta joskus uuniin ruoka kypsymään.
Tiedän kans et jotkut jättää ruuat hellalle kauaksi aikaa..siinä taitaa muutama pöpö päästä muhimaan :(
Joskus huomaamatta meinaan käyttää vanhaa maitoa, ihan siksi, kun en käytä maitoa kuin aamupuuroon..ei aina huomaa katsoa jos vanhaa, joskus kaadan jo aikaisemmin päivämäärää viem´äriin...yäk, vanha maito
Ruokaa voin syödä monta päivää, jos on ollut jääkaapissa.
Vatsa on tottunut. Jugurttikin menee parin päivän vanhanakin.
hyvä kun on jotain mitäsyö, ei saa olla liian "kranttu" t. äiti