20.10.2012

Kipu kuolee huutamalla..

Ei ainakaan toimi mulla, Apulannan Toni on väärässä. Tosin en ollut alastomana lattialla ja en huutanut kauhean kovaa.

Mietin et mikä kipu on maailman kamalin. Itellä on todella matala kipukynnys. Kaikki sattuu.

Kauhein kipu mitä oon kokenut on sappikohtauskipu. Se vaan on jotain niin kauheaa että ei voi tajuta ennenkun sen kokee. Kolme kohtausta on mulla elämän aikana ollut ja toivottavasti ei enää ikinä (kaksi niistä sappikivien poistamisen jälkeen). Jostain luin että ne jotka ovat synnyttäneet ja saaneet sappikohtauksia sanovat synnyttämisen olevan paljon helpompaa. Tiedä sitten.

Viime aamuyöllä alkoi taas niin kova päänsärky. Alkaa aina toisen silmän takaa ja menee pantana pään ympäri vaakatasossa. Kylmä vesipullo ohimolla on ihana apu hetkeksi. Nukuttua ei pysty, syödä ei pysty, ei oikeen mitään pysty tehdä kun kipu on kovimmillaan.
Tämän aamuinen kipu hellitti herättyäni puolenpäivän aikaan mutta kipu alkoi uudelleen alkuillasta ja nyt taas on kova. Pitää ottaa lääke. Ostin apteekista uusia lääkkeitä, niitä jota nyt telkkarissa mainostetaan että auttaa jo 20min ja auttaa myös migreeniin.

Kipu on ikävä asia.


Enää alle 500 kävijää niin arvonta alkaa :)

5 kommenttia:

Pia kirjoitti...

En muista, oletko jo käynyt silmälääkärissä? Silmien tilannekin olisi hyvä tsekata päänsäryn takia.

-Maisu- kirjoitti...

En, ihan perus näöntarkastuksessa kävin keväällä.

kaisa jouppi kirjoitti...

Minä tiedän, mitä on sappikohtaus ja myös päänsärkykohtaus :(
Se silmälääkärille meno on syytä tehdä ja LOHDUTUKSENA lisäksi, että päänsärkykohtaukset ottavat loppuakseen, kun tulee määrättyyn ikään. Sinulla helpottaa siis parinkymmenenvuoden kuluttua (!!) :D

Anitta kirjoitti...

Minullakin on ollut sappikivikohtauksia ja tiedän mitä ne on. Sappikivileikkaus tehtiin jo 50v sitten ja sen jälkeen olikin vuosikymmenet ilman kohtauksia. Viimeinen kipukohtaus oli kuitenkin noin 10 vuotta sitten ja silloin sairaalassa poistettiin kivi (letku suun kautta ja sitä kautta) ja tiehyttä aukaistiin ettei enää pitäisi sitä kolesterolia päästä keräytymään. Sairaalaan mennessä oli minulla jo silmänvalkuaiset keltaiset ja sappiarvot yli 800 eikä kipulääkkeet pistoksinakaan auttanut.
Synnytys on siinä mielessä helpompi, että koko ajan tietää, että se loppuu pian ja uusista kivuista ei ole tietoa ehkä vuosiin.
Silmäsärkyäkin on ollut ihan outoa. Silmämuna on painellen kipeä ja silmään sattuu kun katsetta kääntää. Välillä näkyy sahalaitaa ja joskun menee näkö kokonaan harmaan verhon taakse. Varsinaista päänsärkyä ei kyllä ole eikä lääkärit ole löytäneet selvää syytä näköhäiriöille.

Toivottavasti ei uusia sappikohtauksia tule, mutta jos tulee, niin kivien poisto , olikohan se joku ercp-menetelmä, voisi olla oikea toimenpide.

-Maisu- kirjoitti...

Vähän samanlainen silmäkipu mimullakin mitä kuvasit. Mutta kyllä mulla on samalla selvästi pääkin kipeä.