9.10.2012

Psykologin juttusilla

Olin tänään toista kertaa psykologin luona. Ekalla kerralla keskusteltiin kaikkea mun elämästä, syntymästä lähtien.
Tänään sitten tehtiin erilaisia testejä. Voi kauhistus!
Testit olivat seuraavanlaisia, aikaa meni reilu kaksi tuntia ja ensi viikolle jäi vielä testejä.

Ensimmäinen testi oli kuvatesti. Psykologi näytti kuvia, piirrettyjä joista jokaisesta puuttui jotain. Esim. ekasta kuvasta ovesta puuttui ripa ja seuraavasta silmälaseista sanka jne. Kuvat vaikeutuivat kokoajan ja viimeisestä en enää löytänyt puuttuvaa juttua. Tosi tarkasti sai kuvia katsoa. Yhdenkin kuvan kohdalla sanoin että leivänmurut puuttuu kun kuvassa mies leikkasi leipää mutta kun psykologi sanoi että huomaatko mitä muuta puuttuu niin huomasin että veitsestä puuttuu pieni pala "sahalaitaa".

Toinen testi oli sananselitys eli psykologi sanoi sanan ja mun piti selittää mikä se on/mitä se tarkoittaa. Esim. rohkea, paksunahkainen, sinisilmäinen, inhimillinen, jäävi jne. Oli todella vaikea, usean sanan kohdalla sanoin että en osaa.

Sitten oli sellanen testi että psykologi sanoi kaksi sanaa ja niille piti keksiä yhteyssana. Esim. auto ja lentokone= kulkuneuvot, paita ja takki= vaatteet. Nämä oli kans tosi hankalia. Kauan mietin litra ja sekunti sanojen yhteyssanaa mutta ei vaan tullut sana mieleen, mittayksikkö.

Eräs tehtävä oli sellainen että psykologi sanoi numeroita esim. 2 9 4 2 ja ne piti toistaa, kuusi numeroa oli muistaakseni isoin lukusarja toistettavaksi. Sitten se vaikeutui ja piti sanoa väärinpäin ne luvut. Apua. Oli muuten vaikeaa. Koittakaa vaikka!

Yks tehtävä oli että mun piti ensin neljällä kuutiolla laittaa kuutiot kuvan mukaiseen järjestykseen. Kuutiot oli punanen, valkoinen ja puna-valkoinen. Sitten vaikeutui ja sain 9 kuutiota. Kahta viimestä en vaan osannut tehdä. Sanoin sille psykologille että kotona nää kuutiot olis jo monta kertaa lentänyt lattialle ;)

Sitten oli matematiikkaa ja yleistietoa, aluksi oli helppoa kumpikin esim. kysyttiin että kauppiaalla on 12 ruusua ja asiakas ostaa 5, montako jää kauppiaalle. Mutta sit tuli et bussissa on 60 istumapaikkaa joista 15% on tyhjiä, montako matkustajaa bussissa on? Joo en ees yrittänyt.
Tää meni säkällä kun kysyttiin että mansikkarasiassa on 1/3 osaa mansikoista syöty ja nyt se painaa 400g, paljonko se painoi täytenä.
Yleistieto kysymykset oli mm. mikä eläin on Suomen vaakunassa, kuka ihminen oli ensimmäisenä kuussa, mikä on Suomen suurin peto eläin, mainitse 3 kuningaskuntaa Euroopassa jne.

Sit oli "sarjakuvatehtävä". Oli 3-6 kuvalaattaa jotka piti laittaa järjestykseen niin että siitä tuli tarina ja se tarina piti kertoa. Tää oli kiva vaikka kaksi sarjakuvaa ei onnistunutkaan, oli niin tyhmiä tai ehkä mä olin vaan niin tyhmä etten vaan tajunnut.

Kivoin tehtävä oli kun paperilla oli numerot 1-9 ja jokasella numerolla oma merkki esim. ympyrä, rasti, viiva jne. Sitten oli pitkä lista numeroita ja alla ruutu johon piti laittaa numeroa vastaava merkki. Aikaa otettiin ja niin paljon piti tehä ku kerkes. Kun aika loppui kääneettin paperi ja piti muistaa ne merkit numeroille. Yhtä en muistanut.

Sit oli sellanen et piti valita mikä kuva kuuluu seuraavaksi jonon jatkoon, esim. oli neljä ruutua jossa ylhäällä oli kaks keltasta palloa ja alhaalla yks sininen kolmio. Sit viidestä vaihtoehdosta piti valita mikä kuuluu sen sinisen kolmion viereen. Aika vaikeita oli loppuakohden.


Kaikkee sitä joutuukin tehdä :) Olisi varmaan onnistunut paremmin jos ei olis tullut nolottamisen tunnetta tai olis keskittynyt paremmin ja ei olis jännittänyt. Ens viikolle jäi ainakin yksi testi vielä. En tiedä saanko tulokset miten onnistuin vai mitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sä kerroit niille, jotka on menossa psygiatrille. ne voi jo etukäteen harjoitella :)

Jotkut kuullosti helpoilta, mut toiset älyvaikeilta. ja vielä tosiaan se kun jännittää...
hyvin varmaan suoriuduit. mulle ainakin noi prosenttilaskut olisi ollut ihan kauheita.
en olisi ees yrittänyt.
tsemppiä ens viikon testiin :) t. äiti